Οι υποσχέσεις που πρέπει να δώσεις για την νέα χρονιά


Κάθε φορά που αλλάζει η χρονιά, όλοι αποφασίζουμε να κάνουμε αλλαγές. Δίνουμε υποσχέσεις στον εαυτό μας και προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Και, σίγουρα, τις πιο πολλές φορές πρώτο-πρώτο σ’ αυτές τις λίστες βλέπουμε το κλασικό “Να ξεκινήσω γυμναστήριο”, αλλά δεν θα μιλήσουμε γι’ αυτό τώρα. Θα μιλήσουμε για εσένα και τα συναισθήματά σου, και πώς θα μπορέσεις να φερθείς πιο όμορφα στον εαυτό σου αυτή την χρονιά.

*Σταμάτα να προσπαθείς να κρατήσεις πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Όλοι έχουμε το όνειρο να συνδυάζουμε πετυχημένα τον έρωτα, την δουλειά, τους φίλους και τα ενδιαφέροντά μας, αλλά μερικές φορές δεν είναι τόσο εύκολο. Μην φτάσεις ξανά στο σημείο να πιέσεις τον εαυτό σου μέχρι τα όρια απλά για να ικανοποιήσεις άλλους.

*Ασχολήσου με πράγματα που αγαπάς, επειδή θα σε γεμίσουν χαρά. Και όσο πιο χαρούμενος άνθρωπος είσαι, θα παρατηρήσεις πως όλα ξαφνικά θα σου φαίνονται πιο εύκολα. 

*Κάνε ένα ταξίδι. Ακόμα και χωρίς παρέα. Βάλε σιγά-σιγά κάποια χρήματα στην άκρη, και μέχρι να τελειώσει η επόμενη χρονιά θα μπορείς να απολαύσεις λίγες μέρες με τον εαυτό σου, σε ένα μέρος που πάντα ήθελες να επισκεφθείς. Καλύτερο από οτιδήποτε.

*Σταμάτα να παραπονιέσαι ότι δεν γνωρίζεις νέους ανθρώπους και ότι δεν μπορείς να βρεις τον έρωτα. Αφέσου στις άπειρες δυνατότητες που υπάρχουν και ξεκίνα να δίνεις ευκαιρίες σε ανθρώπους να σε γνωρίσουν καλύτερα.

*Μην αφήνεις τους άλλους να εκμεταλλεύονται την καλοσύνη σου. Μερικές φορές δεν είναι λάθος να γίνεσαι “ο κακός της υπόθεσης”, αν αυτό σημαίνει πως προστατεύεις τον εαυτό σου από περισσότερο πόνο.

*Ξέκοψε από την ζωή σου τους ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται. Σταμάτα να δίνεις υπερβολικά όταν βλέπεις ότι δεν λαμβάνεις τα ίδια. 

*Μην επαναπαύεσαι ποτέ με αυτά που έχεις ήδη καταφέρει. Θέλεις, αξίζεις και μπορείς να αποκτήσεις περισσότερα.

*Μην αφήνεις τα πιάτα σου να συσσωρεύονται στον νεροχύτη. Αυτή είναι εξίσου καλή συμβουλή τόσο για την γενική καθαριότητα του χώρου σου, όσο και για την ψυχική σου υγεία… πίστεψέ μας.

Και, το πιο σημαντικό από όλα…

*Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους ανθρώπους. Είσαι ο εαυτός σου, κι ο εαυτός σου είναι υπέροχος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρες το άλλο σου μισό!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...