Παιδοφιλία, εμπρησμοί και bisexuals στην «Eκρηξη» του Σύλλα Τζουμέρκα






«Έχω δύο παιδιά, που δεν θέλω να τα ξαναδώ. Ούτε αυτά ούτε τον άνδρα μου, ούτε κανέναν. Έζησα ως τώρα μια αδιάφορη ζωή. Και προτιμώ να ζω με τις τύψεις παρά να συνεχίσω να ζω τόσο αδιάφορα» δηλώνει αφοπλιστικά στο γκρουπ της ομαδικής θεραπείας της, η Αγγελική Παπούλια, ως 35χρονη Μαρία, μια νοικοκυρά που τα έχει κάνει όλα νωρίς και έχει φτάσει στο αμήν.



Η Μαρία ανήκει σε μία φαινομενικά συνηθισμένη οικογένεια, που έχει ένα ψιλικατζίδικο, που το «τρέχει» μαζί με την αδελφή της και τον πατέρα της. Η μητέρα τους είναι ανάπηρη και ο πατέρας αθόρυβος, συνεπής, σχεδόν αόρατος. Ο πατέρας τους δεν μπορεί να διαχειριστεί τίποτα, απλά προσφέρει και υπάρχει σχεδόν χωρίς να υπάρχει, παίζοντας τον ρόλο του κομπάρσου μέσα σε μια οικογένεια με εκρηκτικές προσωπικότητες.

Η Μαρία και η αδερφή της Γωγώ, αγαπιούνται, μαλώνουν, αποφοιτούν, δουλεύουν αλλά δεν μπορούν να ενηλικιωθούν. Θα βρουν συντρόφους γρήγορα για να ευχαριστήσουν την αυταρχική, ανάπηρη μητέρα τους, η οποία όμως κρύβει ένα μεγάλο μυστικό, από όλους τους.

Οι τρεις γυναίκες της οικογένειας χαστουκίζονται, βρίζονται «κακοποιούν» συνεχώς λεκτικά η μια την άλλη. Και όλα είναι αστεία... Μέχρι που η Μαρία θα εκραγεί μόλις μάθει το μυστικό της μητέρας της.

Ο ναυτικός άνδρας της Μαρίας είναι εγκλωβισμένος μέσα στον έρωτα του για έναν άνδρα και τον έρωτα του για την γυναίκα του,.΄Οταν θα επιστρέψει μια μέρα θα τα βρει όλα αλλιώς. Τα τρια παιδιά του, παρατημένα στην αδερφή της Μαρίας, Γωγώ, να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τον παιδόφιλο θείο τους. Τον παππού εξαφανισμένο. Την ανάπηρη πεθερά του να έχει αυτοκτονήσει και την Μαρία να αγνοείται.

Η Μαρία θα μπορούσε να είναι η ακραία εκδοχή κάθε Ελληνίδας που απογοητεύτηκε, προδόθηκε, εγκλωβίστηκε και αντέδρασε. Η Αγγελική Παπούλια είναι απλά συγκλονιστική σε αυτόν της τον ρόλο, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά οτι μιλάμε για μια πραγματικά σπουδαία ηθοποιό. Η Μαρία Φιλίνη είναι εξίσου συγκλονιστική ως Γωγώ, η χαζή και «ριγμένη» αδερφή της Μαρίας, αλλά και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ως Χρυσαυγίτης, ανώμαλος σύζυγος της ξεχωρίζει. Η Θέμις Μπαζάκα, για ακόμα μια φορά σε δραματικό ρόλο υπενθυμίζει οτι είναι η δική μας Μέριλ Στριπ.

Bonus τα καταπληκτικά tracks από τους Drog A Tek.

Η Έκρηξη είναι μια εξαιρετική ταινία, με καταπληκτική φωτογραφία, πολύ δυνατό σενάριο και ερμηνείες που έχουν εντυπωσιάσει στο εξωτερικό. Το ελληνικό σινεμά έχει ποικιλία και σύγχρονο δικό του ιδιότυπο ύφος και ο Σύλλας Τζουμέρκας είναι άξιος εκπρόσωπος του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρες το άλλο σου μισό!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...