7 τρόφιμα που καταπολεμούν τις φλεγμονές και το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς


Fruits-and-Vegetables


Όταν τρως σε τακτική βάση τρόφιμα με αντιφλεγμονώδη ιδιότητες, μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της φλεγμονής στον οργανισμό σου, συμβάλλοντας στην πρόληψη της υγείας σου μακροπρόθεσμα, αλλά μόνο αν μπορείς να εξαλείψεις τα φαγητά  που προκαλούν φλεγμονή.
Όταν η φλεγμονή είναι υπό έλεγχο, όχι μόνο θα έχεις περισσότερη ενέργεια, αλλά και θα αισθάνεσαι καλύτερα. Αλλά θα δεις επίσης ότι η απώλεια βάρους και η μείωση του λίπους στην κοιλιά θα γίνει ακόμα πιο εύκολη. Δοκίμασε να προσθέσεις αυτά τα φαγητά σε καθημερινή βάση. Όσο πιο συχνά θα τα τρως, τόσο λιγότερη φλεγμονή θα έχεις στον οργανισμό σου. Τα παρακάτω τρόφιμα είναι θρεπτικά και βοηθάν στην καταπολέμηση της φλεγμονής.
1. Φρούτα και λαχανικά
Όλα τα φρούτα και λαχανικά λόγω των πλούσιων θρεπτικών συστατικών και περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες  βοηθούν στην καταπολέμηση της μακροχρόνιας φλεγμονής, οπότε φρόντισε όσο το δυνατόν να περιλαμβάνονται  επαρκείς ποσότητες από αυτά τα τρόφιμα καθημερινά στο φαγητό σου. Ορισμένοι τύποι των νωπών προϊόντων ωστόσο είναι ακόμη πιο ισχυροί από άλλους. Μερικά εξαιρετικά αντί-φλεγμονώδη φρούτα και λαχανικά που μπορείς να βάλεις στο γεύμα σου είναι τα μήλα, μούρα, μπρόκολο, μανιτάρια, παπάγια, ανανάς και σπανάκι.
green-tea
2. Πράσινο τσάι
Αυτό το ρόφημα βοηθάει στο να συρρικνωθεί η περιφέρεια στην μέση  σου καθώς και στην μείωση της φλεγμονής. Τα φλαβονοειδή σε αυτό το τσάι περιέχουν φυσικά αντιφλεγμονώδη στοιχεία, γενικά το πράσινο τσάι βοηθάει στην καύση του λίπους.
356935.image2
3. Μονοακόρεστα λίπη
Αυτά τα λίπη δεν πειράζουν την καρδιά αλλά ανεβάζουν το επίπεδο της καλής χοληστερίνης(HDL) και ελαττώνουν τις φλεγμονές. Πηγές αυτών των μονοακόρεστων λιπών είναι το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα και το αβοκάντο.
Omega-3
4. Ωμέγα 3- λιπαρά οξέα
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η διατροφή, με ψηλό ποσοστό λιπαρών οξέων σε ωμέγα 3 και χαμηλό ποσοστό λιπαρών οξέων σε ωμέγα 6, είναι συνδεδεμένη με την ελάττωση των φλεγμονών. Πηγές τροφών με ψηλό ωμέγα 3 είναι τα καρύδια, το ψάρι κυρίως ο Σολωμός και ο λιναρόσπορος.
356937.image4
5. Μπαχαρικά
Συγκεκριμένα μπαχαρικά όπως το σκόρδο, η κανέλα , η πιπερόριζα, το τσίλι, ελαττώνουν τις φλεγμονές στο σώμα, για αυτό τον λόγο προσθέστε τα στα φαγητά σας όσο περισσότερο μπορείτε.
Front image_drinking-water
6. Το νερό
Η ενυδάτωση είναι σημαντική στο να αποβάλλεις τοξίνες που προκαλούν φλεγμονές. Είναι σημαντικό να πίνεις σχεδόν 2 λίτρα νερό ημερησίως. Θυμήσου πρόσθεσε 1 λίτρο νερού για κάθε 30 λεπτά ασκήσεων.
t1larg_cereal_ward_off_hypertension
7. Δημητριακά ολικής αλέσεως
Πλούσια σε ίνες δημητριακά ολικής αλέσεως βοηθούνε στον έλεγχο της ινσουλίνης στο σώμα. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως ψηλά σε βιταμίνη Β επίσης βοηθούν στην ελάττωση των φλεγμονών στο σώμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρες το άλλο σου μισό!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...