Ανοίγει Μαυσωλείο που φημολογείται πως κρύβει μια μηχανή του χρόνου

11-brompton-cemetery-teripeng

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις εμμονές μας. Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, κάποιοι με κάτι εφικτό και πραγματικό και κάποιοι με κάτι που, φαντάζει, αδύνατο και ουτοπικό.

Κάποιοι Άγγλοι, με μπροστάρη τον Στίβεν Κόατς είναι πεπεισμένοι πως σε ένα μαυσωλείο στο νεκροταφείο του Μπρόμπτον κρύβεται μία μηχανή του χρόνου, η οποία και λειτουργεί.

Για τον λόγο αυτό και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου ο Κόατς ετοιμάζει μια εκδήλωση στο νεκροταφείο με σκοπό να μαζέψει λεφτά, ώστε να μπορέσει να φτιάξει ένα κλειδί που θα ανοίγει την πόρτα του μαυσωλείου, αφού το αρχικό κλειδί αγνοείται από την Βικτωριανή εποχή.

Το μαυσωλείο παραμένει κλειστό από το 1849, όταν και θάφτηκε εκεί η Χάνα Κούρτοη. Ο Τζόζεφ Μπονόι που έφτιαξε και το συγκεκριμένο μνημείο ήταν αιγυπτιολόγος και ο μύθος τον θέλει να έχει ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο κάποιος μπορεί να ταξιδέψει στον χρόνο, μυστικό που έθαψε μαζί με την αγαπημένη του φίλη.

Το γεγονός πως το κλειδί του Μαυσωλείου εξαφανίστηκε από την στιγμή της ταφής της Χάνας, έχει ενισχύσει τον μύθο και με την συγκατάθεση του εν ζωή απογόνου της, Ρέι Γκόντσον ο Κόατς ετοιμάζεται να φτιάξει ένα καινούργιο για να ανοίξει το μνημείο μετά από περίπου 167 χρόνια.

«Το να φτιαχτεί ένα καινούργιο κλειδί, δεν είναι κάτι απλό. Πρόκειται για διατηρητέο μνημείο και χρειάζεται ένα κλειδί που θα θυμίζει «τον άρχοντα των δαχτυλιδιών». Επιπλέον πρέπει να κατασκευαστεί από έναν παραδοσιακό σιδερά που να γνωρίζει τις προδιαγραφές που χρειάζονται».

Όταν πλέον κατασκευαστεί το κλειδί ο Κόατς περιμένει πως θα ταξιδέψει στην αρχαία Αίγυπτο, ενώ δεν αποκλείει να γίνει μία δημοπρασία για το ποιος θα είναι εκείνος που θα περάσει πρώτος τις πόρτες της μηχανής του χρόνου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρες το άλλο σου μισό!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...